Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

"Σ' αγαπώ!! " Μια προτασούλα τοσοδούλα....



Μια προτασούλα
τοσοδούλα είναι το <<σ’ αγαπώ>>.

Τέσσερα γραμματάκια έχει η αγάπη που περικλείουν το νόημα της ύπαρξης μας.
Και όμως ο καθένας την μεταφράζει με τον δικό του τρόπο. Οι περισσότεροι την λένε και δεν την εννοούν ή της δίνουν άλλη σημασία και αξία.

Λένε <<σ’ αγαπώ>> χωρίς να τη νιώθουν αυτή τη λέξη, χωρίς να την εννοούν… από φόβο για την μοναξιά, για αποδοχή ή επειδή την μπερδεύουν με την λέξη <<σ’ ποθώ>>,<< σε θέλω>>, <<είμαι ερωτευμένος/νη μαζί σου…>>.
Άλλοι την λένε μόνο και μόνο για να ακούσουν το ίδιο και από τους άλλους, ένα αλλησβερήσι δηλαδή…ή απλά από συνήθεια.

Κι’ όμως το <<σ’ αγαπώ>> έχει μια πιο πλατιά έννοια και δεν αφορά μόνο τον έρωτα.

Η αγάπη προς κάποιο πρόσωπο είναι αίσθημα παντοτινό, δεν σβήνει όσος καιρός και αν περάσει, ό,τι δυσκολίες και να αντιμετωπίσεις, ό,τι και αν σου κάνει ο άλλος.
Απλά πληγώνεσαι, πικραίνεσαι, τσακίζεσαι ψυχολογικά όταν δεν συμφωνείς με την συμπεριφορά του ή τις επιλογές του αλλά εξακολουθείς να τον αγαπάς και να τον νοιάζεσαι.

Η αγάπη μπορεί να αφορά τα παιδιά σου, τους γονείς σου, τα αδέρφια σου, τους φίλους σου, το ταίρι σου ή κάποιο άτομο που μπορεί να μην είναι κοντά του.
Νοιάζεσαι γι’ αυτούς, στενοχωριέσαι και χαίρεσαι με τις στενοχώριες και τις χαρές τους αντίστοιχα. Η αγάπη δεν περιέχει εγωισμό....

"Τόσο πολύ σ’ αγαπώ που μπορεί
και να μάθω μακριά σου για σένα να ζω…

Τόσο βαθιά σ’ αγαπώ που μπορεί
και ν’ αντέξω μακριά σου να ζω..."



Την έννοια που δίνουν οι περισσότεροι στη φράση "σ' αγαπώ", εγώ την δίνω στη φράση "είμαι
ερωτευμένη"...
Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα υπέροχο, που το νιώθεις σπάνια. Είναι έντονο, εκρηκτικό που περιλαμβάνει ζήλια και πόθο με ημερομηνία λήξεως….

Όταν είσαι ερωτευμένος/η με κάποιον/η σου λείπει ακόμα κι αν έχει πάει στο διπλανό δωμάτιο, μπορείς να κλείνεις τα μάτια σου και να τον/την βλέπεις ακόμα και αν είναι μίλια μακριά. Μόνο με το να τον/την φέρνεις στην σκέψη σου χαμογελάνε τα χείλη μαζί με την ψυχή σου...

Όμως ο έρωτας είναι σαν φούσκα που ξεφουσκώνει και σκάει. Μόνος του δεν αντέχει στην παροδο του χρόνου. Μόνο αν έχει καλή βάση (την αγάπη που είναι ακλόνητη και αυξάνεται πολλές φορές με την πάροδο του χρόνου), επιζεί.

from goold …….idea

Δεν υπάρχουν σχόλια: