Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Για άλλη μια φορά...!

Συνεπής στο ραντεβού τους και φέτος οι σύγχρονοι «Νέρωνες» και χτύπησαν πάλι σε πολλαπλά σημεία, σκορπώντας φωτιά στα μέρη που δεν έχουν ακόμα καταφέρει να πετύχουν το σκοπό τους.


Και πάλι τα κανάλια βρήκαν νέο θέμα συζητήσεις και το αναλύσουν και για πολλές πολλές μέρες και μπλα μπλα μπλα για το ποιος είναι υπεύθυνος για την καταστροφή αλλά κανείς δεν θα πιαστεί και κανείς δεν θα τιμωρηθεί…


Οι φωτιές θα σταματήσουν να καίνε και θα αφήσουν πίσω τους την μαυρίλα και την στενοχώρια στις ψυχές μας και κυρίως για αυτούς που παλεύουν μέρες για να προστατεύσουν την περιουσία τους από την καταστροφή.


Μια χούφτα ανεγκέφαλων παρτάκιδων, που βλέπουν κοντόφθαλμα το μέλλον, επηρεάζουν τη ζωή όλων.

Προτιμούν , στο όνομα του ατομικού τους συμφέροντος να φτιάξουν τις βίλες τους ύστερα από κάμποσο καιρό, ή να κάνουν «ανάπτυξη της περιοχής» με τσιμέντα, ή δημιουργώντας έναν ΧΥΤΑ….


Βαδίζουμε με μαθηματική ακρίβεια προς την καταστροφή του πλανήτη μας. Κάθε χρόνο λιγοστεύουμε το πράσινο, το οξυγόνο τον αριθμό των ζώων και των πουλιών αλλά μεγαλώνουμε την τρύπα του όζοντος.


Θα κληρονομήσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας έναν έρημο πλανήτη χωρίς πράσινο, ζώα, πουλιά και νερό….


Τα ξέρουμε, τα βλέπουμε και αδρανούμε!! Και η φύση θα μας εκδικηθεί.

Και εγώ θεατής μαζί με πολλούς άλλους απλά παρακολουθώ τα γεγονότα από την ασφάλεια που μου παρέχει η απόσταση, αγανακτώντας και θυμώνοντας για την όλη κατάσταση και νιώθοντας ανήμπορη στο να κάνω κάτι να αλλάξω αυτή την κατάσταση.


Οπότε το μόνο που κάνω και εγώ είναι να μεμψιμοιρώ μαζί με την πλειοψηφία του κόσμου... περιμένοντας την συνέχεια σε έργο που έχω ξαναδεί...


from gold… idea

Δεν υπάρχουν σχόλια: